Sve što treba da znate o izbeljivanju zuba, a nije imao ko da vam kaže

Sve što treba da znate o izbeljivanju zuba, a nije imao ko da vam kaže

PRAVA ISTINA O IZBELJIVANJU ZUBA

Voleti sebe.

Da bi nas neko zavoleo i poštovao, neophodno je da prvo sami sebe zavolimo. Od toga sve kreće u životu. Kakvom energijom zračimo, tako i privlačimo. Samopoštovanje donosi zadovoljstvo, zadovoljstvo srećniji život, srećniji život samopouzdanje i ispunjenje, a samopouzdanje i sigurnost u sebe magneti su za uspeh.

Uglavnom, to je to. Krug je zatvoren.

Nego, kakve ovo veze ima sa izbeljivanjem zuba?

Ukoliko niste zadovoljni svojim osmehom, to znači da ne volite sebe u onoj meri u kojoj bi trebalo, a posledično i da niste (u potpunosti) srećni, niti da zračite samopouzdanjem i sigurnošću u sebe. A veoma verovatno zbog toga ni nećete imati uspeha. U prevodu, ako ne cenite sebe, neće Vas ni drugi ceniti. Jednostavno je.

Prvi sastanak sa voljenom osobom, razgovor za posao, izlazak sa društvom… Za svaku od ovih situacija neophodno je samopouzdanje koje je usko povezano sa lepim i zdravim osmehom, odnosno zadovoljstvom samim sobom, a konstatovali smo da od toga praktično sve kreće.

Verovatno niste znali da:

1) Prema brojnim istraživanjima, ljudi koji imaju zdrave i lepe zube imaju i više uspeha u karijeri.

2) Jedna od stvari koje muškarci/žene prvo primete na svom potencijalnom partneru jeste osmeh, odnosno zubi

3) 73 posto Amerikanaca izjavilo je da bi imalo više poverenja prema čoveku sa lepim osmehom nego onom sa dobrim autom, izgledom ili sa mnogo novca

Da se razumemo, ako Vas neko neće voleti zbog žutih zuba, onda Vam on ni ne treba u životu, ali ovde ste u centru pažnje VI.

VI niste zadovoljni.

VI ne volite sebe.

VI niste (dovoljno) srećni.

VI niste ispunjeni.

VI nemate samopouzdanje i niste sigurni u sebe.

VI nećete imati uspeha.

Zato, vreme ja da shvatite da je sve u Vašima rukama. Da je vreme da uradite nešto za sebe. Da svaki pogled u ogledalo može da Vam ulepša dan.

Zamislite samo kako skidate sav taj teret sa leđa i kako se opet smejete bez stavljanja ruke na usta da prikrijete svoj osmeh. Smejaćete se slobodno, a smejati se slobodno znači – ponovo se roditi.

I to je zapravo prava istina o izbeljivanju zuba. Vi ste poenta priče, a mi smo tu zbog Vas.

Nama prepustite da obavimo svoj deo posla i pobrinemo se da Vaš osmeh ponovo bude blistav. Ne brinite da će izgledati veštački – Vi određujete nijenasu sa kojom se osećate dobro i prirodno.  Vrhunski smo u svom poslu, sa preko stotinu intervencija iza sebe i još toliko zadovoljnih pacijenata.

Vaše je samo da nas pozovete/pošaljete poruku i zakažete pregled!

Kako su se naši pacijenti smejali pre, a kako posle izbeljivanja, možete pogledati OVDE.

Na Vašoj smo strani.

ORDINACIJSKO IZBELJIVANJE ZUBA

Popularno se danas naziva Power bleaching, zato sto se krajnji, željeni rezultati postižu u dve posete stomatologu.

Najčešće se obavlja samo na zubima vidljivim pri osmehu – gornjim i donjim sekutićima, očnjacima i premolarima, korišćenjem specijalnih gelova koji sadrži vodonik-peroksid ili karbamid-peroksid. On se može aktivirati na različite načine: svetlosno (korišćenjem lampi), hemijski (mešanjem dve paste) ili laserski (laserski snop aktivira gel za izbeljivanje).

U Stomatološkoj ordinaciji MIŠČEVIĆ, koristimo preparate koji se aktiviraju hemijski, dakle, mešanjem dve paste, jer je dokazano da je posle tretmana takvim preparatima osetljivost zuba manja u poređenju sa preparatima koji se aktiviraju svetlosno. Dolazi do manjeg zagrevanja i isušivanja zubnog tkiva, pa je manja šansa za pojavu osetljivosti.

Da bismo pristupili proceduri izbeljivanja, Vaši zubi moraju biti čisti, dakle, bez kamenca i pigmentacija, koji se uklanjaju ultrazvukom i poliranjem. Pre početka, odredićemo početnu boju Vaših zuba. Desni se zaštite Gingiva Protectorom i izbeljivanje može da počne!

Na prednje površine zuba nanosi se tanak sloj gela za izbeljivanje. Gel ostaje na zubima 15 minuta, nakon čega se skida i nanosi se novi sloj. Ciklus se ponavlja do tri puta, što zavisi od boje koju želimo da postignemo. Ceo tretman traje oko 45 min, a za to vreme boja Vaših zuba može postati i za do TRI NIJANSE SVETLIJA!

Nakon što smo stigli do željene nijanse, zube ćemo premazati gelom za remineralizaciju, koji dodatno smanjuje šansu za osetljivost zuba posle intervencije.

Nekoliko dana nakon tretmana, potrebno je izbegavati obojenu hranu i pića (kafa, spanać, crni čaj, sok od borovnice, crno vino), kako bi efekat trajao što duže.

CENA NA POPUSTU: 150€

KUĆNO IZBELJIVANJE ZUBA

Kućno izbeljivanje zuba obavlja se uz Vašu asistenciju.

U prvoj poseti se uklanjaju kamenac i pigmentacije (ukoliko je potrebno) i uzima se otisak za izradu individualne kašike (”tray”).

U sledećoj poseti, dajemo Vam trayeve, preparat za izbeljivanje i savete za korišćenje. Potrebno je da uveče, nakon pranja zuba, u komorice traya sipate malu količinu gela i nosite ih tokom noći.

Dužina nošenja kašike zavisi od koncentracije preparata, pa ćemo Vas mi uputiti koliko je maksimalno vreme nošenja tokom jednog dana. Postupak se ponavlja svako veče u periodu od 7 do 14 dana, u zavisnosti od boje koju želimo da postignemo.

Preosetljivost zuba, koja moze da se javi tokom tretmana, možemo da suzbijemo korišćenjem preparata manje koncentracije ili premazivanjem gelova za desenzibilizaciju. Ovakva neželjena dejstva su uvek prolazna, ali je zato bitno tokom tretmana dolaziti na kontrole kako bismo notirali svaku ovakvu pojavu.

Podsećamo Vas da je uvek potrebno izbeljivanje raditi pod nadzorom stomatologa!

Dakle, izbegavajte kupovinu preparata po drogerijama i apotekama, već se oslonite na nas, da Vas posavetujemo i kontrolišemo efekte preparata. Nešto više o tome možete saznati iz OVOG posta.

Preparati iz slobodne prodaje imaju slabije dejstvo, pa se moze desiti da ih pacijenti nekontrolisano dugo koriste. Kada stomatolog kontroliše izbeljivanje, on kontroliše i rezultat, tj. boju zuba koja se postiže.

CENA NA POPUSTU: 120€

IZBELJIVANJE DEVITALIZOVANIH  (“MRTVIH”, ENDODONTSKI LEČENIH)  ZUBA

Devitalizovani zubi su oni kojima je “izvađen živac”, tj. pulpa. Takvi zubi lako potamne i uzrok su estetskih smetnji, naročito ako se nalaze u liniji osmeha.

Ali i za to ima rešenja!

Ova procedura se naziva i šetajuća tehnika. U šupljinu izlečenog zuba aplikuje se gel za izbeljivanje i zub se privremeno zatvori. Posle sedam i posle 14 dana, pacijent dolazi na kontrolu, proverava se boja zuba i postupak ponavlja ukoliko je potrebno. Nakon sedam dana od završetka izbeljivanja, zub se plombira kompozitnim ispunom.

Sve tehnike izbeljivanja zuba su bezbolne i bezbedne. Ipak, postoje neka stanja kada ih treba izbegavati, kao što su: trudnoća, krunice na prednjim zubima (izbeljivanje neće delovati na keramiku, pa bi se videla razlika u boji krunice i izbeljenog zuba), značajno povlačenje desni ili uznapredovala parodontopatija.

CENA PO SEANSI: 20€

Pre više od 20 godina ovakve procedure su predstavljale luksuz, ali danas su pristupačne GOTOVO SVIMA.

Zato priuštite svojim zubima kozmetički tretman i zablistajte!

Tags:
Share:

Leave comment

Maršala Birjuzova 39

Beograd

0653474937

Pozovite nas!

Radno vreme

Pon - Čet: 10:00 - 19:00 Petak: 10:00 - 17:00

Zakažite pregled