Keramički inleji i onleji

KERAMIČKI INLEJI I ONLEJI

Vaš savršen beli osmeh

Inleji predstavljaju zapravo jednokomadno izlivenu plombu , koja se, nakon preparacije zuba i uzetog otiska, izrađuje u zubnoj tehnici a, zatim se takva cementira na zub.

Inleji se mogu izrađivati od zlata, keramike ili kompozita. Danas ih izrađujuemo uglavnom od keramike koja se obrađuje CAD CAM sistemom i u ordinaciju stiže spremna da se posebnim metodama cementiranja savršeno uklopi u estetiku Vašeg osmeha. Uglavnom se podrazumevaju za zube bočne regije, gde čak, u slučaju obimnih abrazija možemo Table Top inlejma dovesti do podizanja zagrižaja uz minimalno brušenje zuba. Ovo je metod izbora kod mladih pacijenata čiji bočni zubi su vec postali zaravnjeni, bez izraženih kvržica i fisura usled skripanja zubima ili nekih drugih problema. Nesanirana, ova pojava dovodi do razvija prevelikih sila tokom kontakata zuba, sto još vise pojačava epizode noćnog bruksizma (skripanja zuba), što nagomilava nove probleme. Table top inlejima vraćamo izvornu morfologiju, podižemo visinu zagrižaja do 2mm i omogućavamo ponovo pravilnu distribuciju sila ,madju zubima. Sve ovo postižemo uz maksimalnu štednju zubne supstance.

Nekada su zlatni inleji predstavljali najsavršeniju varijamntu zubnih ispuna. Njihov kvalitet se ni danas ne spori svojim savršenim mehanickim sposobnostima zlato jeste nenadmašan metal za stomatologiju. Era savršenog belog osmeha je zlato stavila u drugi plan i danas se keramički inleji smatraju novom varijantom savršenih ispuna, tzv nevidljivom plombom. Ukoliko za sebe želite vise od klasicne plombe, i klasične stomatologije uopšte, inleji su naša preporuka.

 


Šta postižemo ovim postupkom?

  • Imamo estetski savršenu nadoknadu
  • Ne provodite ceo sat na na toj stolici (koliko je često potrebno da bi se kompozit po slojevima pravilno polimerizovao), već je procedura podeljena u dva kraća dolaska
  • Štedimo zubno tkivo, jer zube koji bi u klasičnom pristupu preparisali za zubnu krunu sa maximalnim uklanjanjem tkiva (nekad čak i devitalizacijom tj. vađenjem zubnog nerva) ovako jednostavno propremamo za pravilno naleganje inleja uz minimalan gubitak supstance

Maršala Birjuzova 39

Beograd

0653474937

Pozovite nas!

Radno vreme

Pon - Čet: 10:00 - 19:00 Petak: 10:00 - 17:00

Zakažite pregled