Dečija stomatologija

DEČIJA STOMATOLOGIJA

Preventivom do zdravih zuba!

Zdravlje mlečnih zuba se nekada nepravedno zanemaruje, kao i njihova nega. Naš cilj je da svakog roditelja upoznamo sa merama koje sam može da preduzme kako bi zubi njegovog deteta bili zdravi, kao i da naglasimo važnost preventivnih pregleda. Tada se može otkriti i najmanji ''crvić'', dobiti divna ''zvezdica'', i Vaše dete će ponosno i nasmejano izaći iz ordinacije.

U radu sa decom dosta se fokusiramo na pristup, na to da je poseta zubaru zabavna i trudimo se da naši mali pacijenti odrastu u ljude koji ni ne pomišljaju na tremu pri odlasku kod stomatologa. Smatramo da je ovo važno podjednako koliko i svaka plombica i izvađen mlečni zub.

Potrudite se da Vaše dete dovedete pre nego što se javi prvi bol, zapravo dok su svi zubići još uvek zdravi. Najbolje bi bilo da svog mališana povedete sa sobom kada dolazite na svoju redovnu  kontrolu. Preporučujemo da se to obavi do treće godine, kako bi smo vas posavetovali o pravilnoh higijeni, a dete se sa nama upoznalo u trenutku kada još uvek nema potrebeb za intervencijama, osim preventivnih. Dete koje se kroz igru upozna sa stomatologom tokom tih prvih poseta, nikada neće imati strah od zubara.

Postoji čitav niz bezbolnih a neophodnih preventivnih zahvata koji će pomoći Vašem detetu da shvati da poseta zubaru nije uvek bolna. U isto vreme, ove mere će pozitivno delovati na zdravlje njegovih usta i zuba (zalivanje fisura, uklanjanje mekih naslaga, fluorizacija).

Od prilike izmedju 6. i 10. godine zivota , motoričke sposobnosti deteta su dovoljno razvijene da ono može početi samostalno pravilno da pere zube. Sve do tada, njemu je potrebna Vaša asistencija. Ne ostavljajte ga samog dok čisti zube - posmatrajte ga i ispravljajte greške! I sami mu dajte primer redovnom i pravilnom oralnom higijenom.

Savetujemo Vam da ne pričate deci o svojim strahovima od naše profesije, ne koristite dolazak kod stomatologa kao kaznu i ne ljutitie se na njega ukoliko prva (ili nekoliko) poseta ne prođu savršeno. Potrebno je vreme da se naviknu na sve novine. Potrudite se da dete dolazak kod stomatologa shvati kao jedan normalan čin, ne pominjite bolove, igle, anestezije, ili bilo šta što bi moglo da ga uplaši.

Naši najmlađi pacijenti imaju samo 3 godine i ne plaše se da sami sednu u stolicu i pokažu nam zubiće . Naše strpljenje i Vaša saradnja osiguraće zdravlje usta i zuba Vašeg deteta. Možemo da:

 

Izvadimo mlečni zubić

Stavimo glass-ionomer plombu 

Izlečimo čak i pulpitis na mlečnom zubu

Svojim navikama dajete detetu primer i kod kuće i u ordinaciji, zato i samo oržavajte redovnu higijenu i redovno posećujte stomatologa radi preventivnih pregleda.

ZAKAŽITE PREGLED


  Popunite formular i kontaktiraćemo vas tokom radnog vremena. Ukoliko je hitno, pacijent će biti primjlen istog dana.

  Maršala Birjuzova 39

  Beograd

  0653474937

  Pozovite nas!

  Radno vreme

  Pon - Čet: 10:00 - 19:00 Petak: 10:00 - 17:00

  Zakažite pregled