Mobilni aparati

MOBILNI ORTODONTSKI APARATI

Idealno vreme za mobilne aparate kod dece je kada niknu prvi stalni zubi, tj. oko sedme godine. Oni se rešavaju čitav niz preoblema: dovode do širenja uskih vilica, pomeranje zuba, korekcija nepravilnosti zagrižaja (dubok, otvoren, distalni zagrižaj), odvikavanje od loših navika (tiskanja jezika, sisanja prsta) itd. Bitno je da dete bude dosledno u toku terapije i da veći deo dana provede noseći ga. Zato se danas mobilni aparati prave od akrilata u različitim bojama, u raznim bojama, sa zvezdicama i  šljokicama kako bi deci bili što zanimljiviji.
I ovde je bitno održavati dobru higijenu, i stavljati čistu protezu na čiste zube. Ne smeju se nositi na sportskim treninzima, sa njom se ne može jesti, ne preporučuje se ni nošene u školi, ali se sa mobilnim aparatima može pričeti, piti i spavati. Istrajnost u ovakvoj vrsti terapije u detinjstvu, može dete osoboditi potrebe da u odraslom dobu nosi fiksni aparat.

Koji je aparat idealan za postizanje dobrih rezultata u Vasem slucaju, odlucuje nas saradnik, specijalista ortopedija vilica.

 

 

ZAKAŽITE PREGLED


  Popunite formu i mi ćemo vas kontaktirati tokom radnih sata. Hitne intervencije je moguće obaviti istog dana.

  Maršala Birjuzova 39

  Beograd

  0653474937

  Pozovite nas!

  Radno vreme

  Pon - Čet: 10:00 - 19:00 Petak: 10:00 - 17:00

  Zakažite pregled