Keramičke krune

KERAMIČKE KRUNE

Vašem zubu je potrebno ulepšavanje?

Ukoliko imate zub (ili više zuba) koji:

  • imaju velike ispune
  • su endodontski sanirani (izvadjen živac i napunjen kanal korena), te su promenili boju i u velikom su riziku od frakture
  • nisu zadovoljavajućeg oblika, boje...

Vašem zubu je potrebno da ga zaštitimo i ulepšamo keramičkom zubnom krunicom.

U eri estetske stomatologije, ne morate se više plašiti toga da će se nadoknada razlikovati od ostalih prirodnih zuba - keramičke krunice nam omogućavaju prirodan izgled, providnost (translucenciju) nivoa prirodnih zubnih tkiva i očuvanje zdravlja desni. Sada niko ne mora ni da sluti da imate protetsku nadoknadu u ustima!

Bezmetalne tj. keramičke krunice izrađuju se od razlićitih vrsta keramičkih sistema. Na našem tržištu to su uglavnom krunice od cirkonija keramike i litijum-disilikatne keramike. Svaki materijala ima svoje prednosti, a mi ćemo vam preporučiti rešenje najbolje za vaš problem.

Za krunice na prednjim zubima uglavnom preporzčujemo Litijum – disilikatnu keramiku, materijal vrhunskih eststskih performansi, koji se takođe koristi i za fasete (venire).

Ukoliko se radi o krunici na implantu, i ona (osim od metala) moze da bude izrađena od bezmetalne keramike, ali onda uglavnom preporučujemo cirkoniju, zbog njenih izvrsnih mehaničkih kararteristika.

Zubne tehnike sa kojima sarađujemo, bezmetalne krunice izrađuju kompjuterski vođenim dizajnom , frzovanjem iz bloka keramike, što u mnogome doprinosi precinosti nadoknade, njenom pravilnom naleganju na zbrušeni zuba, pa je time manja šansa za nastanak karijesa.

Trajnost svake protetske nadoknade zavisi od higijene. Bitno je da se pridžavate svih saveta koje Vam damo, kako bi ste regiju vaše restauracije što duže održali zdravom, a to znači i korišćenje pomoćnih sredstva za higijenu kao što su konac za zube ili interdentalne četkice. Sa zadovoljstvom ćemo Vas obučiti kako da ih pravilno koristite i time produžite vek trajanja vaše krune.

Maršala Birjuzova 39

Beograd

0653474937

Pozovite nas!

Radno vreme

Pon - Čet: 10:00 - 19:00 Petak: 10:00 - 17:00

Zakažite pregled