Totalne i parcijalne proteze

PROTEZE

Prirodan izgled

Totalne proteze su u potpunosti izrađene od akrilata, koji je u potpunosti imitira boju Vaše sluzokože. Doktor će Vam pomoći da izaberete boju zuba (koji se takođe izdađuju od akrilata), kako bi oni izgledali što prirodnije i uklapali se u boju Vašeg tena. Uz nove proteze Vaše lice će dobiti prirodan izgled obrazi i usne više neće izgledati upalo zato što će proteze davati potporu mišićima. Što se žvakanja hrane tiče, moći ćete da se služite protezama kao prirodnim zubima, što je bitno za celokupno zdravlje organizma.

Važno je da napomenemo da svaka nova proteza podrazumeva izvestan priod adaptacije. Ukoliko u početku nošenja osetite bol ispod proteze, obavezno nam se obratite! Navikavanje na protezu je proces koji može da potraje i po par nedelja, ali uz vaše strpljenje i upornost, na kraju ćete imati nadoknadu uz koju ćete moći bezbedno da se smejete mnogo godina!

Pacijenti koji su posle gubitka zuba pretpreli veliku i brzu resorpciju koštanog grebena, nošenje totalnih proteza može da bude teško. Mala površina osetljive sluzokože trpi veliki pritisak, i neretko se javljaju rane po sluzokoži. Ukoliko želite da izbegnete ovakve situacije, možete se odlučiti za proteze koje su pridržane mini implantima, ili, pak, odlučiti se za ALL-ON-4 koncept, koji nudi udobnost nivoa fiksnog rada. Više o ovim procedurama pročitajte na OVOJ stranici.

 

Parcijalne proteze sa metalnim skeletom (skeletirane proteze) se u glavnom rade u kombinaciji sa posebnim, tzv. namenskim kunama, koje obezbeđuju dobru vezu proteze i zuba, dobar prenos pritiska žvakanja i bolji estetski efekat. Veza između proteze i zuba može biti pomoću metalnih kukica ili atečmena (sitnih veznih elemenata koji nisu vidljivi pri govoru). Ovakve proteze su stabilne u ustima, ne smetaju pri govoru i žvakanju zato što su maksimalno redukovane i predstavljaju odličnu zubnu nadoknadu!

 

ZAKAŽITE PREGLED


  Popunite formular i kontaktiraćemo vas tokom radnog vremena. Ukoliko je hitno, pacijent će biti primjlen istog dana.

  Maršala Birjuzova 39

  Beograd

  0653474937

  Pozovite nas!

  Radno vreme

  Pon - Čet: 10:00 - 19:00 Petak: 10:00 - 17:00

  Zakažite pregled