Skip to main content

Vaš savršeni beli osmeh

Inleji predstavljaju jednokomadno izlivenu plombu, koja se nakon preparacije zuba i uzetog otiska izrađuje u zubnoj tehnici, a zatim se takva cementira na zub.

Inleji se mogu izrađivati od zlata, keramike ili kompozita. Danas ih izrađujemo uglavnom od keramike koja se obrađuje CAD CAM sistemom i u ordinaciju stiže spremna da se posebnim metodama cementiranja savršeno uklopi u estetiku Vašeg osmeha.

Nekada su zlatni inleji predstavljali najsavršeniju varijantu zubnih ispuna. Njihov kvalitet se ni danas ne spori svojim savršenim mehaničkim sposobnostima – zlato jeste nenadmašan metal za stomatologiju.
Era savršenog belog osmeha je zlato stavila u drugi plan i danas se keramički inleji smatraju novom varijantom savršenih ispuna tzv. nevidljivom plombom. Ukoliko za sebe želite više od klasične plombe i klasične stomatologije uopšte, inleji su naša preporuka.

Šta postižemo ovim postupkom?
 • Štedimo zubno tkivo, jer zube koji bi u klasičnom pristupu preparisali za zubnu krunu sa maksimalnim uklanjanjem tkiva (nekad čak i devitalizacijom tj. vađenjem zubnog nerva) ovako jednostavno pripremamo za pravilno naleganje inleja uz minimalan gubitak supstance
 • Ne provodite ceo sat na našoj stolici (koliko je često potrebno da bi se kompozit po slojevima pravilno polimerizovao), već je procedura podeljena u dva kraća dolaska
 • Imate estetski savršenu nadoknadu

Radno vreme:

Ponedeljak - Sreda - Petak
9-16h
Utorak - Četvrtak
14-20h
Subota - Nedelja
Ne radimo

Ovde možete zakazati pregled, putem kontakt formulara

Kontakt formular

  Ime

  Prezime

  Email

  Telefon

  Pitanje / komentar

  Kako očekujete odgovor?