Skip to main content

Za predivan osmeh

Moderne tehnologije donele su nam pomoć i u ortodontskoj terapiji.
Fiksni i mobilni aparati dobili su konkurenciju na tržištu ispravljanja zuba. Zahvaljujući razvoju CAD/CAM sistema i 3D štampi, nauka nam je stavila na raspolaganje folije za ispravljanje zuba.

Sada ortodontski tretman manjih nepravilnosti ne zahteva ceo sat sedenja u stomatološkoj stolici tokom postavljanja ortodontskih bravica. Jednostavnom primenom folija za ispravljanje zuba možete za kratko vreme dobiti savršenu liniju osmeha.

Ispravljanje zuba folijama je alternativa fiksnom ortodontskom aparatu.
Ovaj metod je preporučen kod manjih nepravilnosti položaja zuba. Sve počinje uzimanjem otiska i njegovom digitlaizacijom, u cilju analize od strane softvera. Razultati koji se dobiju sastoje se od animacije čitavog puta ispravljanja položaja zuba, kao i brojem folija koji je za to potreban. Ovo omogućava dobru komunikaciju sa pacijentom u smislu predvidljivih rezultata terapije. Važno je da napomenemo da se folije nose najmanje 20 sati dnevno , tj. da se skidaju samo tokom jela. Jedna folija se nosi obično između 14 i 28 dana, zavisno od plana terapije. Po jednoj vilici je potrebno prosečno 4 do 10 folija.

U našoj ordinaciji radimo sa sistemom Smile Revolution, u saradnji sa zubotehničkom laboratorijom sertifikovanom i opremljenom za ovakav vid usluga.
Ipak, ovakav tretman ima i neka ograničenja zbog kojih neće uvek biti primenljiv i preporučen je za korekcije manjih nepravilnosti.
U situacijama jako dubokog ili otvorenog zagrižaja, kao i rotiranih bočnih zuba možemo se osloniti samo na fiksnu protezu.

Koje su prednosti terapije folijama?

 • Udobne za nošenje
 • Ne primećuju se i estetski su najkomfornije rešenje
 • Ne stvaraju probleme pri govoru
 • Prebojenost zuba i zubni kamenac se minimalno stvaraju
 • Idealne su za pacijente koji nisu u mogućnosti da dolaze na mesečne kontole kod ortodonta, dovoljno je da sam pacijent na dve nedelje menja folije
 • Higijena je olakšana jer se folija uklanja iz usta tokom obroka

Folijama ne možemo ispraviti sledeće nedostatke položaja zuba:

 • Zatvorimo prostor veći od 4mm
 • Korigujemo teskobu zuba za koju je potrebno više od 4-6mm prostora
 • Korogujemo rotirane bočne zube.  Za potrebe ovakvih korekcija preporučićemo Vam fiksni ortodontski aparat i redovne kontrole kod našeg specijaliste ortodoncije

Radno vreme:

Ponedeljak - Sreda - Petak
9-16h
Utorak - Četvrtak
14-20h
Subota - Nedelja
Ne radimo

Ovde možete zakazati pregled, putem kontakt formulara

Kontakt formular

  Ime

  Prezime

  Email

  Telefon

  Pitanje / komentar

  Kako očekujete odgovor?