Skip to main content

Totalne i parcijalne proteze

Koje imaju prirodan izgled

Totalne proteze su u potpunosti izrađene od akrilata i kompozita, koji imitira boju Vaše sluzokože.

Doktor će Vam pomoći da izaberete boju zuba (koji se takođe izrađuju od akrilata i kompozita), kako bi oni izgledali što prirodnije i uklapali se u boju Vašeg tena.
Uz nove proteze Vaše lice će dobiti prirodan izgled, obrazi i usne više neće izgledati upalo zato što će proteze davati potporu mišićima.
Što se žvakanja hrane tiče, moći ćete da se služite protezama kao prirodnim zubima, što je bitno za celokupno zdravlje organizma.

Važno je da napomenemo da svaka nova proteza podrazumeva izvestan period adaptacije.
Totalne proteze

Ukoliko u početku nošenja osetite bol ispod proteze, obavezno nam se obratite!

Navikavanje na protezu je proces koji može da potraje i po par nedelja, ali uz vaše strpljenje i upornost, na kraju ćete imati nadoknadu uz koju ćete moći bezbedno da se smejete mnogo godina.

Pacijenti koji su posle gubitka zuba pretrpeli veliku i brzu resorpciju koštanog grebena, nošenje totalnih proteza može da bude teško. Mala površina osetljive sluzokože trpi veliki pritisak i neretko se javljaju rane po sluzokoži.

Ukoliko želite da izbegnete ovakve situacije možete se odlučiti za proteze koje su retinirane implantima (proteze na lokatorima) ili za neku vrstu hibridnog rada ( All-On-4, All-On-6) koji nude udobnost fiksne protetske nadoknade. Više o ovim procedurama pročitajte na OVOJ stranici

Parcijalne proteze sa metalnim skeletom (skeletirane proteze) se uglavnom rade u kombinaciji sa posebnim, tzv. namenskim krunama, koje obezbeđuju dobru vezu proteze i zuba, dobar prenos pritiska žvakanja i bolji estetski efekat.

Veza između proteze i zuba može biti pomoću metalnih kukica ili atečmena (sitnih veznih elemenata koji nisu vidljivi pri govoru). Ovakve proteze su stabilne u ustima, ne smetaju pri govoru i žvakanju zato što su maksimalno redukovane i predstavljaju odličnu zubnu nadoknadu!

Radno vreme:

Ponedeljak - Sreda - Petak
9-16h
Utorak - Četvrtak
14-20h
Subota - Nedelja
Ne radimo

Ovde možete zakazati pregled, putem kontakt formulara

Kontakt formular

  Ime

  Prezime

  Email

  Telefon

  Pitanje / komentar

  Kako očekujete odgovor?