Keramičke fasete

Ne dopada Vam se boja i oblik Vaših zuba? Razmak izmedju sekutića je prevelik?

KERAMIČKE FASETE

Neke estetske nedostatke zuba možemo korigovati uz maksimalno čuvanje zubne supstance.

Ovakvi problemi mogu se rešiti keramičkim fasetama. One su odlično rešenje za korekciju estetskih problema. Dobija se boja i oblik zuba koji bi Vama najviše odgovarao.

Fasete predstavljaju tanke ljuspice od keramike koje se lepe za prednju površinu zuba. Zubna supstanca se uklanja minimalno ili se, preparacija je samo u gleđi, oko 1mm, čime se zub maksimalno štedi.Postoje situacije kada se zubna supstanca ne uklanja uopšte, i to su tzv. non prep fasete.

Fasete, ili viniri, su idealno rešenje za problem tetraciklinske prebojenosti zuba (koja je i inače prilično rezistentna na preparate za izbeljivanje), za zatvaranje dijasteme (razmaka izmedju centralnih sekutića), i situacije u kojima su potrebne sitnije promene oblika i položaja zuba.

Ovakva nadokanada se moze izraditi i od kompozita, ali razlog za njegovo korišćenje u ovom slucaju je samo finansijske prirode. Za razliku od kompozita, keramika ne menja vremeneom boju, ne gubi na sjaju i ne dolazi do prebojavanja ivica između zuba i nadoknade. Ono što Vam u prvi mah deluje skuplje, obezbediće Vam sjajan osmeh za jako dugo vreme, bez komplikacija i ponovnih intervencija.

Moramo napomenuti da neke veće promene položaja zuba nisu izvodljive pomoću faseta, pa ćemo Vam u tom slučaju preporučiti bezmetalne (potpuno keramičke) krunice.

Postoje izvesna ograničenja , kao što su izbegavanje grickanja noktiju, vrha olovke ili leda, ali naši stomatolozi će Vam dati detaljna uputstva već kod pripreme za proceduru. Sve navedene navike su loše i po prirodne zube, te ih svakako treba izbegavati.

Nadamo se da će keramičke fasete postići estetski cilj kome težimo zajedno. Uz redovne kontrole i dobru higijenu , Vaš osmeh može blistati mnogo godina!

Prirodan izgled

Prilagođeno vašim zubima

Bezbolno

Bezbolna procedura.

Rezistentno na mrlje

Izuzetno otporno na mrlje.

Dugotrajno

Keramičke fasete mogu trajati doživotno.

Maršala Birjuzova 39

Beograd

0653474937

Pozovite nas!

Radno vreme

Pon - Čet: 10:00 - 19:00 Petak: 10:00 - 17:00

Zakažite pregled