Skip to main content

Vašem zubu je potrebno ulepšavanje?

Keramičke krune

Ukoliko imate zub (ili više zuba) koji:
 • imaju velike ispune
 • su endodontski sanirani (izvađen živac i napunjen kanal korena), te su promenili boju i u velikom su riziku od frakture
 • nisu zadovoljavajućeg oblika, boje…

Vašem zubu je potrebno da ga zaštitimo i ulepšamo keramičkom zubnom krunicom.

U eri estetske stomatologije ne treba se više plašiti da li će se nadoknada razlikovati od ostalih prirodnih zuba – keramičke krune nam omogućavaju prirodan izgled, providnost (translucenciju) nivoa prirodnih zubnih tkiva i očuvanje zdravlja desni. Sada niko ne može ni da sluti da imate protetsku nadoknadu u ustima!
Bezmetalne tj. keramičke krune izrađuju se od različitih vrsta keramičkih sistema. Na našem tržištu to su uglavnom krunice od cirkonija keramike i litijum-disilikatne keramike.

Svaki od materijala ima svoje prednosti, a mi ćemo vam preporučiti najbolje rešenje za vaš problem. Za krunice na prednjim zubima uglavnom preporučujemo litijum – disilikatnu keramiku, materijal vrhunskih estetskih performansi, koji se takođe koristi i za fasete (venire).

Ukoliko se radi o krunici na implantu, valja napomenuti da i ona (osim od metala) može biti izrađena od bezmetalne keramike, ali onda uglavnom preporučujemo cirkoniju, zbog njenih izvrsnih mehaničkih kararteristika.

Zubne tehnike sa kojima sarađujemo, bezmetalne krunice izrađuju kompjuterski vođenim dizajnom , frezovanjem iz bloka keramike, što u mnogome doprinosi preciznosti nadoknade, njenom pravilnom naleganju na zbrušeni zub, pa je time manja šansa za nastanak karijesa.

Trajnost svake protetske nadoknade zavisi od higijene. Bitno je da se pridržavate svih saveta koje Vam damo, kako biste regiju vaše restauracije što duže održali zdravom, a to znači i korišćenje pomoćnih sredstva za higijenu kao što su konac za zube ili interdentalne četkice. Sa zadovoljstvom ćemo Vas obučiti kako da ih pravilno koristite i time produžite vek trajanja Vaše keramičke krune.

Radno vreme:

Ponedeljak - Sreda - Petak
9-16h
Utorak - Četvrtak
14-20h
Subota - Nedelja
Ne radimo

Ovde možete zakazati pregled, putem kontakt formulara

Kontakt formular

  Ime

  Prezime

  Email

  Telefon

  Pitanje / komentar

  Kako očekujete odgovor?