Fiksne proteze

FIKSNI ORTODONTSKI APARATI

Specifičnost ove terapije je što aparat postavlja stomatolog i što se on ne skida tokom trajanja terapije. Dužina trajanja terapije je individualna, zavisi od toga koliko je anomalija komplikovana, ali i od saradnje sa pacijentom – redovni dolasci na kontrole svakako dovode do efikasnije i brže terapije. Aparat se sastoji od bravica koje se lepe za prednju površinu zuba i lukova (žica koja povezuje zube) koji zapravo, usmeravaju zube ka njihovom pravilnom položaju. Fiksni ortodontski aparat se preporučuje u svim slučajevima kada je potrebno precizno postaviti zube u niz. Idealno vreme za ovakvu vrstu terapije je oko 13. godine, tj. kada izrastu drugi molari. Ali, danas se odlični rezultati postižu i kod osoba koje su već u trećoj i četvrtoj deceniji, pa se može reći da nema starosne granice za fiksni aparat!

 

 


Međutim, da bi ste bili kandidat za fiksni aparat, potrebno je da imate dobro očuvan potporni aparat zuba, da su svi zubi zdravi tj. sanirani plombama, kao i da dobro održavate oralnu higijenu. O specifičnostima održavanja oralne higijene sa fiksnim aparatom, posavetovaće Vas naš tim. Fiksni aparati mogu biti klasični, metalni (od nikl-titanijuma) ili estetski koji se prepoznaju po belim bravicama, koje su estetski mnogo prihvatljivije.

Nakon terapije fiksnim ortodontskim aparatom, da bi se postignuti efekat održao, izrađuju se retencioni aparati, najčešće u vidu providne folije. ili mobilnog aparata.

Terapija fiksnim ortodontskim aparatom se čini kao preduga i ponekad pacijenti nemaju strpljenja za ovakvu proceduru. Ipak, treba razumeti benefite koje ona donosi, a to je očuvanje zdravlja zuba i stvaranje prelepog osmeha bez invazivnih zahvata! Ovo je preocedura koja Vam menja osmeh za sva vremena!

 

 

 

ZAKAŽITE PREGLED


  Popunite formu i mi ćemo vas kontaktirati tokom radnih sata. Hitne intervencije je moguće obaviti istog dana.

  Maršala Birjuzova 39

  Beograd

  0653474937

  Pozovite nas!

  Radno vreme

  Pon - Čet: 10:00 - 19:00 Petak: 10:00 - 17:00

  Zakažite pregled